SRBIJA SE I DALJE HVALI PROIZVODNJOM NAORUŽANJA: "Ova puška je proizvod domaće pameti, a namenjena je..."

"...Vojsci Srbije."

  • Regija

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 2

"Zastava oružje" razvilo je modularnu automatsku pušku, najnovije oružje sistema M-19, za potrebe Vojske Srbije.

Baza puške je kalašnjikov, može da koristi dva kalibra, a prilagođena je i ljevorukim i desnorukim strijelcima.

Kundak može da mijenja pet pozicija za dužinu, rasklapa se lako, te se može koristiti i u manjim prostorijama, poput oklopnih vozila, prenosi B92.

U šaržer može da stane 20 ili 30 metaka, a pravi se i u boji i providan. 

Sve ovo čini je posebnom u svijetu naoružanja, tvrde u "Zastavi".

Direktor "Zastava oružja" Mladen Petković kaže da je u pitanju nulta verzija, koja je podijeljena Vojsci Srbije na ispitivanje.

"Ova puška je proizvod domaće pameti, a namenjena je Vojsci Srbije. Povećanje obima proizvodnje, modernizacija i uvođenje novih tehnologija, proizvoda i materijala nalaze se u vrhu prioriteta rada", rekao je Petković.

I dalje je Srbija, dakle, posvećena proizvodnji i kupovini oružja, a kako vidimo, spominju se i prioriteti. Spremaju se za nešto? 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...