TRAKAVICA SE NASTAVLJA: Fatalnoj Suniti opet ukinuta presuda

Suniti Hindić (23) Vrhovni sud Federacije BiH ponovo je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, kojom je bila osuđena na troipogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Nine Ivankovića (55).

  • Hronika

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 4

Odluka je donesena nakon razmatranja žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je djelimično uvažena.

U ponovljenom postupku Kantonalni sud u Mostaru izrekao je presudu 31. maja, na šta je uložena žalba zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivičnopravnoj sankciji.

Hindićeva i Ivanković su bili u vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine  u motelu "Villa Ivanković" kod Mostara.

Bježeći nakon ubistva Sunita je polomila obje noge, zbog čega je jedno vrijeme u pritvoru nosila gips.

U svojim izjavama se branila da nije imala namjeru usmrtiti Ivankovića te da je za sve bio kriv splet nesrećnih okolnosti. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...