OD POHVALA DO KRITIKA: Usijanje na društvenim mrežama nakon Komšićevog prekidanja intervjua, evo nekoliko reakcija...

Osoba sam koja ga često kritikuje, u etiketiranju sam znao i debelo (neukusno) pretjerati. Ali ovo je državnički potez, ovo treba postati norma, naveo je jedan korisnik Twittera

  • Mini market

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 18

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je u svom kabinetu ugostio novinara srbijanske novinske agencije Tanjug, u sklopu predviđenog intervjua za ovaj medij iz susjedstva.

Ali, Komšićev intervju za Tanjug nije završen zbog toga što je novinar srbijanske agencije negirao genocid u Srebrenici, odnosno istakao kako ne priznaje presude suda iz Haga.

Komšić je na takvu izjavu reagovao na način da je skinuo mikrofon i prekinuo intervju, poručivši srbijanskom novinaru da sa njim, u tom slučaju, nema potrebe razgovarati.

Videozapis Komšićeve reakcije munjevito se proširio društvenim mrežama, a na Twitteru su poslije objave snimka zabilježene brojne pozitivne reakcije na Komšićev potez.

Jedan korisnik Twittera napisao je kako Željko Komšić i Aida Ćorović mogu biti primjer kakvi trebamo biti.

"Aida Ćorović i Željko Komšić, primjeri kakvi svi trebamo biti. Nije kasno, pravi je trenutak"

Neki od korisnika Twittera napisali su kako su prije kritikovali Komšića, ali su istakli da je ovo danas bio državnički potez.

"Osoba sam koja ga često kritikuje, u etiketiranju sam znao i debelo (neukusno) pretjerati. Ali ovo je državnički potez, ovo treba postati norma. Željko Komšić - svaka čast"

Reakcija Željka Komšića, također, je oduševila i uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića koji je napisao kako je Komšić pokazao da je dostojanstvo države BiH na prvom mjestu.

Komšićev potez komentarisao je i udernik portala "Klix" - Semir Hambo.

Na Twitteru je Komšićevu odluku da prekine intervju kratko komentarisala i bivša novinarka N1 Hana Soko. 

Odluka Komšića naišla je također i na kritike, a jedna od njih došla je od sarajevske analitičarke i predsjednice Nadzornog odbora Kamernog teatra 55 Ivane Marić. Ona smatra da se radi o populističkom potezu. 

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...