ŠOK U MADRIDU: Prelazak Mbappea u redove Reala bio je gotova stvar, a sada je sve "pokvario" engleski velikan…

Mbappe je Real izabrao jer je htio igrati pod Zinedineom Zidaneom čiji mu se nogomet sviđao, no sada kada je na klupi Talijan više i nije uvjeren da je Real najbolja opcija za njega.

  • Sport

  • 10. Nov. 2021  

  • 0

Kylian Mbappe je već godinama na vrhu liste želja madridskog Reala, a španjolski i francuski mediji do nedavno su bili složni u tome da Francuz najkasnije na ljeto stiže u Madrid i to potpuno besplatno. Mbappe, koji je za pariški sastav u 187 utakmica zabio 139 golova i upisao 72 asistencije, ne želi produžiti ugovor sa sadašnjim klubom pa je izvjesno da mijenja sredinu.

Do sada se mislilo kako je odlazak u Real gotova stvar, no izgleda da se i to promijenilo. Za sve je kriv Carlo Ancelotti. Tačnije, Mbappe je Real izabrao jer je htio igrati pod Zinedineom Zidaneom čiji mu se nogomet sviđao, no sada kada je na klupi Talijan više i nije uvjeren da je Real najbolja opcija za njega.

Engleski mediji tvrde da će situaciju pokušati iskoristiti Liverpool. Mbappe voli Kloppov stil nogometa i vjeruje kako bi se u takav sistem puno bolje uklopio, tvrde Englezi. Uz to, Klopp ga je već ranije pokušao dovesti, no onda je skoro jedina opcija nakon odlaska u PSG bio Real. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...