SENZACIONALNI TRANSFER TRESE BARCELONU: Na pomolu je najveći povratak u povijesti nogometa...

Na Camp Nouu igrao je u periodu od 2008. do 2016., a u karijeri je osvojio nevjerovatna 42 trofeja u klubovima i reprezentaciji.

  • Sport

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 0

Legendarni Dani Alves mogao bi se vrlo lako u zimskom prijelaznom roku vratiti u Barcelonu. Eminentni brazilski medij UOL objavio je da će se Alves već ove sedmice naći s ljudima iz uprave Barcelone kako bi dogovorio prelazak, odnosno povratak na Camp Nou.

Alves je do ljeta ove godine bio kapiten Sao Paula, kluba za kojeg i navija od malih nogu. Iako su na stadionu Morumbi htjeli produžiti ugovor s njim, to se nije dogodilo, Alves se upravi požalio da mu nisu platili jedan dio bonusa i autorskih prava na djelo (image rights) pa je saradnja ubrzo nakon toga i raskinuta. Iako je u međuvremenu poželio ostati u Brazilu te pregovarao s Fluminenseom, klupski nogomet na Maracani ipak neće zaigrati.

Iako brazilski mediji daju popriličnu težinu eventualnom povratku na Camp Nou, do novog Alvesovog dolaska ondje još je dosta dug put. Trebat će utanačiti detalje saradnje. Naravno, čovjeku s navršenih 38 godina neće se ponuditi neki višegodišnji ugovor za igranje, a za vjerovati je da ga onda čeka neko mjesto u klupskom sistemu, jednom kada završi karijeru. 

Alves je na Camp Nouu igrao u periodu od 2008. do 2016., a u karijeri je osvojio nevjerovatna 42 trofeja u klubovima i reprezentaciji. Što se Barcelone tiče, s njom je uzeo čak šest ligaških titula, po četiri domaća kupa i superkupa te po tri Lige prvaka, UEFA-ina superkupa i Svjetska klupska prvenstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...