NIKŠIĆ OKUPIO (O)POZICIJU U FBiH: Sastanku prisustvuju...

Nikšić je rekao da se sastanak održava s ciljem koordinacije opozicionih stranaka i da iznesu svoje stavove.

  • Politika

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 4

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić okupio je u Parlamentu Bosne i Hercegovine zastupnike svih opozicionih stranaka iz FBiH.

Sastanak je počeo u 12 sati, a prisustvuju mu lideri SBB Fahrudin Radončić, predsjednik NIP-a Elmedin Konaković, predsjednik PDA Mirsad Kukić, NB-a Senad Šepić, NS-a Edin Forto, NES-a Nermin Ogreševič, te Denis Zvizdić, Zlatko Miletić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Predrag Kojović...

Kako je ranije bilo najavljeno, "na sastanku će učestvovati predstavnici opozicionih parlamentarnih stranaka iz Federacije BiH, koji djeluju u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta BiH".

Nikšić je rekao da se sastanak održava s ciljem koordinacije opozicionih stranaka i da iznesu svoje stavove gdje je cilj naglasiti podršku visokom predstavniku u BiH i da se odmah prekinu blokade državnih institucija, prenose Vijesti.ba. 

"Tražimo odmah usvajanje Izbornog zakona, elektronsko glasova, identifikacija birača i video nadzor na biračkim mjestima, pa tek onda da otvorimo priču o mogućim Ustavnih izmjena i Izbornog zakona koje bi bile dublje", kazao je Nikšić.

Znači, za Nikšića je SBB opozicija u FBiH? Možda da se podsjeti kako izgleda sastav Vlade FBiH? A bilo bi tu i još amandmana.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...