CURE DETALJI NOĆNE DRAME U DOBOJU: Žandarmerija oduzela dvije bombe, muškarac koji je prijetio bombom smješten u...

Policija je u Doboju sinoć na nekoliko sati blokirala prostor oko Doma zdravlja, nakon dojave da jedna osoba u sanitetskom vozilu ima bombu.

  • Hronika

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 0

Kriznu situaciju u Doboju sinoć su riješili pripadnici Žandarmerije prilikom čega su oduzeli dvije ručne bombe od muškarca koji je bio u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja, javlja BHRT.

"Nakon izvšrenih pregovora koji su trajali od 20.50 do 22.40 časova pripadnici Jedinice Žandarmerije su stavili mouškarca pod kontrolu i oduzeli mu bombu. Još jednu bombu su pronašli među njegovim ličnim stvarima", rekla je portparol Policijske uprave  Doboj Dragana Kerkez.

Danas će biti održana vanredna konferencija za novinare u Policijskoj upravi Doboj u 9 sati nakon čega će biti poznato više informacija o ovoj kriznoj situaciji.

Podsjetimo, policija je u Doboju sinoć na nekoliko sati blokirala prostor oko Doma zdravlja, nakon dojave da jedna osoba u sanitetskom vozilu ima bombu.

Muškarac je bio sam u vozilu, a pripadnici policije su ga nakon nekoliko sati pregovora uspjeli izvesti iz vozila.

Muškarac koji je sinoć u Doboju prijetio da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći smješten je na Odjeljenje psihijatrije dobojske Bolnice, rekao je za RTRS zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić.

Lazić je rekao da je lice nakon lišenja slobode podvrgnuto ljekarskom pregledu i smješteno na psihijatriju.

"Јutros će biti izvršen pretres prostorija koje lice koristi u cilju eventualnog pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava ili oružja",  rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...