SLOBODA GOVORA I NESLOBODA NAKON GOVORA: Dok se Vučić zgražava nad Komšićevim gestom i govori da to u Srbiji nije moguće, njegovi huligani "cenzurišu" novinare na ulicama! (VIDEO)

Kako je sve izgledalo, pogledajte na video snimku.

  • Mini market

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić energično je reagira na odluku Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da prekine intervju sa novinarom TANJUG-a zbog toga što je on negirao genocid u Srebrenici. Posebno ga je razljutilo što je protiv novinara Marka Ivasa podignuta krivična prijava zbog odbijanja da se, kako je rekao,"saglasi sa Komšićem da je u Srebrenici počinjen genocid".

"Ja sam sretan što takve stvari u Srbiji nisu moguće i što svako može misliti i govoriti šta hoće", kazao je Vučić.

A šta se i kako u Srbiji može slobodno i nekažnjeno govoriti uvjerio se reporter srbijanske TV N1 Filip Lukić koji je isto večer kada je Komšić prekinuo intervju za TANJUG izvještavao iz centra Beograda sa mjesta na kojem se nalazi mural sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića. Unatoč tome što se u neposrednoj blizini nalazile jake policijske snage, javljanje novinar N1 cijelo vrijeme su ometala su i "nadzirala" dvojica desničarskih huligana kao neka vrsta nasilne cenzure, spremni da ga kazne ako izgovori nešto što im se ne sviđa. Na kraju se novinar N1 morao sam odjaviti zbog nemogućnosti da radi svoj posao i opasnosti koja mu je doslovno visila nad glavom. Šta bi mu se desilo da je novinar nazvao Mladića ratnim zločincem, nije teško preptostaviti. 

Kako je sve izgledalo, pogledajte na video snimku. 

("SB", N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...