VUKANOVIĆ OTKRIVA: Ko se "utalio" za Talićeve kvadrate, ko je kome zaposlio ženu, a ko kćerku

U posljednjem tekstu, kojeg je objavio, tvrdi kako je za potrebe Agencije za bankarstvo RS-a, kupljen oposlovni prostor po dvostruko većoj cijeni od realne, a da je ostatak zavrđio u džepovima pojedinaca. Također razotkriva kako SNSD-ovci i HDZ-ovci jedni drugim zapošljavaju supruge.

  • Mini market

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 0

Standardna mjera Dodikove politike i patriotizma, da se lovi u mutnom dok se smišljeno podiže prašina, tvrdi Vukanović

Neprestana "upozorenja" Milorada Dodika o srpsktvu, ugroženosti RS-a, srpskom jedinstvu i slično služe samo da bi se prikrio kriminal, tvrdi nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

U posljednjem tekstu, kojeg je objavio, tvrdi kako je za potrebe Agencije za bankarstvo RS-a, kupljen oposlovni prostor po dvostruko većoj cijeni od realne, a da je ostatak zavrđio u džepovima pojedinaca. Također razotkriva kako SNSD-ovci i HDZ-ovci jedni drugim zapošljavaju supruge.

- Agencija za bankarstvo Republike Srpske, po mojim saznanjima, kupila je od Gorana Talića, direktora Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciji dr Miroslav Zotović i visokog funkcionera SNSD-a, zgradu u neposrednoj blizini sjedišta Vlade Republike Srpske za 13.000.000 KM.

Po mojim saznanjima za 13 miliona kupljeno je 2 800 kvadratnih metara, i plaćeno oko 4.500 maraka po kvadratnom metru. Realna vrijednost spomenute nekretnine, izgrađene za dogovoreni smještaj vladinih institucija u blizini Tržnog centra „Zenit“ i stadiona FK Borac, je najmanje duplo manja od plaćene, prema trenutnim cijenama nekretnina na tržištu u Banjoj Luci, pa je „neko“ vjerovatno u dogovorenom poslu stavio u džep najmanje 6.000.000 KM.

Drugi dio Talićevih kvadrata u ovoj zgradi i kompleksu trebalo bi da se utali za sjedište Pravobranilaštva Republike Srpske, na čelu sa prepoštenim Milimirom Govedaricom, koji je već počeo da trlja ruke jer će u dogovorenom poslu i igri velikih i on dobiti svoj dio, kao i Glavna služba za reviziju Republike Srpske prepoštenog Jova Radukića. Dok Dodik „herojski“ brani Srpsku galamom, tenzijama i haosom, nakon 19 miliona prebačenih Prointeru iz Elektroprivrede Republike Srpske, u tišini je „ugledao“ još 6-7 miliona na ovom posliću.

Standardna mjera Dodikove politike i patriotizma, da se lovi u mutnom dok se smišljeno podiže prašina, diže velika galama da bi ključne stvari prošle neopaženo.

Kao mali dodatak ovoj priči ide još jedan detalj koji potvrđuje nepotističko-kriminalnu Blajburšku koaliciju Dodik-Čović, HDZ – SNSD. Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Rade Rastoka zaposlio je u ovu instituciju ženu HDZ-ovca Krešimira Šoljića, direktora Agencije za osiguranje depozita BiH, a Šoljić je Rastoki zauzvrat zaposlio ćerku u „svoju“ Agenciju.

Sada direktori mogu na miru prebacivati milione Dodikovim i Čovićevim tajkunima red je da su im porodice „namirene“. A narod ko narod, samo ćuti i gleda, sprema se za odbranu patriota i njihove pljačke.

Poslao sam Dopis Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, i čim dobijem zvaničan odgovor objaviću ga kako bi dobili potvrdu o još jednoj unosnoj trgovini prostorom za smještaj vladinih institucija, napisao je Vukanović u svom blogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...