„OVO JE RUSKA INTERVENCIJA RUŠENJA PRAVNE DRŽAVE…“: Oštre reakcija, nakon poziva na protjerivanje ruskog ambasadora u BiH

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon zahtjeva za proglašenjem ruskog ambasadora u BiH personom non grata.

  • Mini market

  • 12. Nov. 2021  

  • 13

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, konsteriniran je zahtjevom da se ruskog ambasadora proglasi personom non-grata.

Podsjetimo, Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine putem svog Facebook profila oglasio se o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i djelovanju ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova.

-Podsjećam da su Amerikanci nakon povlačenja iz Afganistana poručili: Zašto bi se Amerikanci borili za Afganistan, ako se za Afganistan neće boriti Afganistanci.

Evo imamo priliku da se borimo. Pozivam na proglašenje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova personom non grata i velike proteste pred ruskom ambasadom dok dotični ne napusti BiH. Obavezno je tražiti njegovo protjerivanje iz BiH, a najmanje prestati komunikaciju sa njim.

Šta nam drugo preostaje da bi smo dokazali ozbiljnost u svojoj borbi za BiH.

Ovo je ruska intervencija rušenja pravne države u BiH, Ustava BiH i nametanje uslova i diktata državnim udarom, poručio je Mehmedović, nakon što je ruski ambasador otvoreno kazao kako ne vidi ništa sporno da Republika Srpska postane samostalna u okviru Bosne i Hercegovine, poručio je Mehmedović.

Na Mehmedovićev prijedlog reagirao je Dodikov savjetnik Milan Tegeltija.

-Do koje mjere ide bahatost političkog Sarajeva i SDA da traži protjerivanje ambasadora, jer mu se ne sviđa njegov stav koji je usput i stav RS-a, zaboravljajući da je to ambasador zemlje koja je GARANT dejtonskog sporazuma, na osnovu kojega postoji BIH i parlament u kojem je poslanik, poručio je Tegeltija.

Integralnu objavu Šemsudina Mehmedovića možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...