KOŠARAC NAPAO ŠAROVIĆA: "Afirmiše institucije BiH, a zanemaruje RS..."

On smatra da se prevršila mjera u afirmaciji institucija BiH i da se primarno treba vratiti institucijama Republike Srpske.

  • Mini market

  • 13. Nov. 2021  13. Nov. 2021

  • 3

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović govori jezikom Federacije BiH i da je podrška svim političkim nastojanjima da se obezvrijede institucije Republike Srpske, time da često apostrofira potrebu da zajednički nivo treba da donese nekakve odluke.

On smatra da se prevršila mjera u afirmaciji institucija BiH i da se primarno treba vratiti institucijama Republike Srpske.

Košarac je, odgovarajući na pitanja novinara u Bijeljini, ukazao da članovi SNSD-a smatraju da institucije Republike Srpske treba da odlučuju o sudbini Republike Srpske, a ne kao Šarović, koji želi da o političkim temama i pitanjima važnim za Republiku Srpsku odlučuje Parlamentarna skupština BiH.

On je ocijenio da je to suludo i potpuno motivisano potrebama dijela međunarodne zajednice koja želi da obezvrijedi institucije Republike Srpske.

– Institucije Republike Srpske mogu da, u skladu sa Ustavom, donesu odluke važne za Republiku. Mi iz SNSD-a se sigurno nećemo baviti nekim drugim kombinacijama koje nude međunarodni zvaničnici u BiH i upravo ovakvi političari kao Šarović koji, očigledno, žele da afirmišu institucije BiH, a zanemare institucije Republike Srpske – poručio je Košarac, piše Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...