NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: "Miro Džakula, kadar HDZ-a, počeo vršiti mobing i rotacije u UIO BiH nakon pisanja Slobodana Vaskovića"

Granična policija u blizini Gradiške ponovo zaustavila dva šlepera sa polovnim gumama i kotlovima za peći, koji su kao 'prazni' prešli granicu. Ovo je samo mali primjer razgranate korupcije i anarhije koja vlada u UIO BiH

  • Politika

  • 13. Nov. 2021  

  • 1

"Jučer je vršena, po nalogu unezvjerenog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mira Džakule, kontrola blagovremenog dolaska na posao i urednog nošenja zaštitnih maski od zaposlenih u Glavnoj kancelariji UIO BiH u Banja Luci", piše na svom blogu političar Nebojša Vukanović.

"Zadatak su vršile dvije kontrolorke iz Odsjeka za unutrašnju kontrolu pri Kabinetu direktora, upisujući u tefterče ko je zakasnio i da li je neko masku spustio ispod nosa. Istovremeno je Granična policija u blizini Gradiške ponovo zaustavila dva šlepera sa polovnim gumama i kotlovima za peći, koji su kao 'prazni' prešli granicu. Ovo je samo mali primjer razgranate korupcije i anarhije koja vlada u UIO BiH, protiv koje se čestiti Džakula bori štopericom i kontrolom da li su maske prebačene preko nosa", objašnjava Vukanović 

Kako su mi se požalili zaposleni, upisivani su u evidenciju čak i za 20 sekundi kašnjenja, i očekuju da će na te okolnosti morati pisati izjave i vjerovatno biti disciplinski procesuirani. Ovo je očigledno krajnji domet dovođenja u red institucije i rada unutrašnje kontrole Džakulinog kabineta.

Pošto se očigledno ne namjerava boriti protiv kriminala i korupcije koji cvjetaju na sve strane i o kojima se opširno i detaljno piše u posljednje vrijeme, Džakula pokušava na ovaj način stvoriti privid djelovanja i zavođenja reda u instituciji.

Istovremeno, primjera radi, cigarete sa akciznim markicama Kosova se i dalje prodaju ispred kancelarija u kojima su stacionirani Džakulini crnokošuljaši, a za koje sam dobio dojavu da su odmah naredni dan po mojoj objavi ove informacije, posjetili objekat koji sam označio, ali nisu poduzeli apsolutno ništa, što navodi na zaključak da su očigledno bili adekvatno "motivisani" da i dalje ništa ne vide i ništa ne urade!

Također, novinar Slobodan Vasković ovih dana iznosi zastrašujuće navode i optužbe na račun nekih od najviših funkcionera policije, ali i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. On ih je označio kao lica koja su instalirala pripadnike regionalnog zločinačkog udruženja koje naziva Narko klanom, na pojedine granične prelaze, kako bi se obezbijedio nesmetan prekogranični transport narkotika.

U vezi sa ovom informacijom, nezvanično saznajem i da se priprema velika rokada zaposlenih u organizacionim jedinicama carine u Gradišci, na Rači i u Zvorniku, a kako koncentracija službenika koji se mogu dovesti u vezi sa opisanom kriminalnom organizacijom upravo na navedenim lokacijama, ne bi sama po sebi potvrdila iznesene navode, ali i kako bi se otežalo utvrđivanje veza određenih smjena na graničnim prelazima sa odgovarajućim smjenama Granične policije, i smjenama carine i policije sa druge strane granice.

Raspored zaposlenih na radna mjesta unutar Uprave za indirektno oporezivanje BiH u isključivoj je nadležnosti direktora i grofa Džakule. Prosto je nevjerovatno da institucije još uvijek ne reaguju na informacije iznesene na blogu Slobodana Vaskovića, jer iste su daleko prevazišle domen zastrašujućih i toliko su monstruozne da svako ćutanje i odugovlačenje djeluje kao potvrda teze o jezivoj umreženosti vlasti i kriminala.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...