VULIN RIGA VATRU NA SUSJEDE: "EU nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike"

Vulin je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a ne Srbija, koju taj sud nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

  • Regija

  • 13. Nov. 2021  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je EU da nema moralno pravo da Srbiji određuje kako će živjeti i šta će raditi, kada "nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike".

Vulin je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a ne Srbija, koju taj sud nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

"Evropskim zvaničnicima uvijek kažem da su se gadno prevarili ako misle da je put Srbije do EU posut našim priznavanjem tuđih grijehova kao svojih i da mi treba da priznamo da 'Oluja' jeste zločin, ali da ga niko nije izvršio i da prihvatimo da jeste odred 'El Mudžahedin' klao, ali da niko nije kriv za to klanje", rekao je Vulin za Televiziju Prva.

Prema njegovim riječima, po toj istoj logici od Srbije se traži da prihvati krivi u za rat u kojem nije učestvovala, da su 250.000 protjeranih Srba u “Oluji” ekonomske izbjeglice, kao i da su ustaški zločinci Jure Francetić i Mile Budak legitimni, dok Srbi treba da se izvinjavaju i za svoje postojanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...