SLOBODAN VASKOVIĆ RAZOTKRIVA KO SU UHAPŠENI U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI: "Saradnici Igora Dodika, Siniše Kostreševića i Ljubana Ećima"

Igor Dodik je treća osoba koju sam ranije pominjao, ali nisam imenovao i koja je, uz Milorada Dodika i Ljubana Ećima, insistirala da Kostrešević bude postavljen za direktora Policije, navodi Vasković.

  • Hronika

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 1

Po nalogu Tužilaštva BiH MUP Republike Srpske uhapsio je, između ostalih, Mladena Milovanovića, visokog policijskog funkcionera koji je po nalogu Siniše Kostreševića čuvao Škaljarca Miloša Božovića.

Uhapšen je Pero Dukić kod kojeg je Božović stanovao. Pero Dukić je usko povezan sa krađom vozila i prodajom vozila kriminalcima za likvidacije. Vlasnik je firme "Master".

Uhapšen je i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme dok je Mektić bio ministar za sigurnost u Savjetu ministara BiH, piše Slobodan Vasković na svom blogu

"Slobode je lišen i Saša Rađević, veoma opasna osoba iz podzemlja.

Interesantno je da je Narko ”General” Siniša Kostrešević “požurio” sa izjavom kako je MUP RS-a u velikoj akciji uhapsio brojne osobe, iako je općepoznato da je on šef te grupe. I da je znao za sve kontakte Milovanovića sa Milošem Božovićem.

O tome je svjedočio Milovanović, što možete pročitati u dokumentu ispod. 

image

/ Blog Slobodana Vaskovića

"Uz to, poznato je da su Cvijetić i Rađević veoma bliski Ljubanu Ećimu", navodi Vasković te dalje piše da "Kostrešević pogrešno misli da će se spasiti, kao i njegov neposredni šef Igor Dodik. Obojica su pripadnici Međunarodnog NarkoKlana koji vode Marko Narko Parezanović, visoki funkcioner Agencije i Ljuban Ećim.

Oglasilo se i Tužilaštvo BiH

Iz Tužilaštva BiH je potvrđeno da postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koordinira rad na terenu velikog broja policijskih djelatnika iz više policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

"Aktivnosti se provode na području Banje Luke i Republike Srpske, kao i Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u Federaciji BiH.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Evropske unije.

Nakon što se provedu osumnjičeni lišeni slobode, kao i pretresi osoba i objekata koji su predmet istrage, postupajući tužitelj dat će upute za dalje istražne aktivnosti u skladu sa zakonom.

U interesu istrage, više informacija ne možemo davati", naveli su iz Tužilaštva BiH.

"Ključni ljudi Klana u Republici Srpskoj su Igor Dodik, Siniša Kostrešević i Zvornički trio - Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar. Nisam objavio još uvijek sva imena iz Vrha Klana, ali ću to učiniti u narednim danima.

Igor Dodik je treća osoba koju sam ranije pominjao, ali nisam imenovao i koja je, uz Milorada Dodika i Ljubana Ećima, insistirala da Kostrešević bude postavljen za direktora Policije".

Igor Dodik je, kako tvrdi Vasković, koristio Skaj aplikaciju u komunikaciji sa članovima NarkoKartela kojem i sam pripada.

On je bio direktno nadređen Kostreševiću u mnogo većoj mjeri nego njegov otac Milorad", napisao je Vasković te najavio nastavak ove priče. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...