HUSEIN EF. KAVAZOVIĆ NAKON SASTANKA U REZIDENCIJI AMERIČKOG AMBASADORA: "BiH ima mnogo prijatelja, a ima i dušmana…”

Kavazović je istakao da je zajednički zaključak da mir nema cijenu i da svi moraju biti uključeni u očuvanje mira u BiH, kako naši prijatelji izvana tako i mi u BiH, i svi dobronamjerni ljudi.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 15

Reisul-ulema Islamske zajednice BiH Husein ef. Kavazović nakon sastanka u rezidenciji američkog ambasadora kazao je kako je najvažnije očuvati mir u BiH i da su dobri komšijski odnosi osnov Bosne i Hercegovine.

Kavazović je istakao da je zajednički zaključak da mir nema cijenu i da svi moraju biti uključeni u očuvanje mira u BiH, kako naši prijatelji izvana tako i mi u BiH i svi dobronamjerni ljudi.

"Kada imamo mir i kada ga niko neće moći narušiti, potrebo je otvoriti dijalog među liderima da razgovaraju o stvarnim interesima naroda koji žive na ovim prostorima. To smo rekli i ja, kao reis i biskup Vukšić i Finci. To je poruka koju smo poslali", naglasio je.

Reisul-ulema je kazao da kada neko dira u živu ranu, to je u najmanju ruku necivilizacijski i trebamo se toga svi suzdržati.

"Povratnicima je najteže, smatram da svi trebamo imati odgovornosti prema svim ljudima u BiH, a pogotovo prema manjinskim zajednicama, da oni u miru žive i rade i da im se ništa ne dogodi. Za sve suprotno odgovorni će biti oni koji svojim riječima i postupcima unose nemir u BiH i mogu povrijediti mir. Ljudi očito nisu svjesni toga ili imaju agende koji mogu ugroziti to", dodao je.

Reis Kavazović je kazao da su neki na putu da ugroze mir i da je to potrebno zaustaviti odmah.

"BiH ima mnogo prijatelja, a ima i dušmana kao i svaka zemlja, ali BiH ima dovoljno unutrašnje snage da sačuva mir, ali i prijatelja koji će joj pomoći u tome. Mi smo jedni drugima najpreći i niko nam nije važniji od naših komšija. Osnova Bosne i Hercegovine su dobro komšijski odnosi. To je najvažnije", zaključio je.

Reisul-ulema Islamske zajednice BiH je danas sa biskupom Tomom Vukšićem i predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem razgovarao sa Derekom Cholletom, višim političkim savjetnikom američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena. Razgovoru je prisustvovao i američki ambasador u BiH Eric Nelson, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...