TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Evo kako efikasno riješiti vlagu u automobilu i zamagljena stakla…

Vlaga u automobilima je česta pojava, a posebno zimi. Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odjeću i obuću.

  • Auto

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 0

Možda vam prozori i vrata dobro ne dihtuju, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. 

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti!. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke. Također je poželjno očistiti snijeg s cipela prije nego što uđete u vozilo.

Postoji jednostavno rješenje

Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila! Ovaj način upija vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno. Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tokom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline. Umjesto pijeska možete korstiti rižu ili sol. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...