"SB" NA PRESSU: Sindikati u KS najavljuju generalni štrajk, pogledajte detalje...(FOTO)

Oni su pozvali premijera KS Edin Fortu na razgovore, ali i pregovore oko ispunjavanja njihovih uslova.

  • Vijesti

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 1

Koordinacija sindikata SSS BiH Kantona Sarajevo najavili su danas generalni štrajk jer Vlada KS u nacrtu Bužeta Kantona za 2022. godinu nije planirala povećanje osnovice za obračun plaća radnika.

Nacrt budžeta iznosti 1.101.295.480 KM.

Oni su pozvali premijera KS Edin Fortu na razgovore, ali i pregovore oko ispunjavanja njihovih uslova.

Istaknuli su da su razočarani potezima Vlade, te dodaju da je najava generalnog štrajka reakcija na dosadašnji rad.

Predsjednik Koordinacije sindikata Faruk Bešlić izjavio je na press konferenciji u Sarajevu da oni ne mogu više da trpe ignorantski odnos vladajuće "Trojke" u Kantonu Sarajevo prema sindikatima.

"Ukoliko naši zahtjevi ne budu ispoštovani, na dan usvajanja budžeta KS za 2022. pred zgradom KS ćemo okupiti najmanje 100 radnika, a ako ni tada ne bude postignut cilj na narednim protestima ćemo okupiti do 8.000 radnika, bez obzira na kazne i epidemijske mjere", istakao je Bešlić, piše RS.

Koordinacija sindikata SSS BiH Kantona Sarajevo koji primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo: Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Sindikat policije Kantona Sarajevo, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, Sindikat Univerziteta u Sarajevu, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u BiH – Koordinacija Kantona Sarajevo i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...