BORENOVIĆ PRONAŠAO PRAVU RIJEČ: "Dodik je najveća štetočina RS-a"

Da Dodik već odustaje od vraćanja nadležnosti tvrdi i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  • Politika

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 3

"Ako Dodik nastavi sa svojom avanturističkom politikom, nastupiće još veća šteta za narod u Republici Srpskoj", smatra predsjednik SDS-a Mirko Šarović

"Mislim da će cijenu avanturizma i kockarskog pristupa bez prave pripreme, platiti cijelo društvo, narod i Republika Srpska. Zbog toga su ovi dani vrlo važni. Mi moramo da ubijedimo narod da se, čak i ako su neki zahtjevi opravdani, ne isplati ulaziti u avanturizam, donositi jednostrane odluke i dovoditi u opasnost Republiku Srpsku, a ona jeste u opasnosti. Ne treba nam nikakav drugi sporazum. Mi samo treba da čuvamo Dejtonski mirovni sporazum", rekao je Šarović u izjavi BN televiziji. 

Da Dodik već odustaje od vraćanja nadležnosti tvrdi i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Očigledno je da se Dodik i SNSD povlače. To je viđeno već nekoliko puta. On trguje samo zarad svojih ličnih interesa i želi da skloni pažnju sa ogromne korupcije za koju je odgovoran on i njegova  vlast i ovaj vladajući režim", kaže Borenović u izjavi BN televiziji.

Vidimo da ništa nema od tih zakona, kaže on, ni u oktobru, ni u novembru, ni do kraja godine i da je upitno da li će uopšte biti sjednica parlamenta.

"Radi se o jednom opasnom režimu koji samo gleda svoj interes, njih ne interesuje Republika Srpska. Otišlo je nekoliko mjeseci koje smo proveli u ovoj krizi koju su napravili, otišlo je nekoliko desetina hiljada ljudi, dug Srpske je još veći, privreda skoro ništa ne radi, a Republika Srpska se nalazi u nekoj vrsti izolacije. Sve negativno što ima u svjetskoj štampi piše se o Republici Srpskoj. Najveću odgovornost za takvo stanje snosi upravo Dodik koji je najodgovorniji i on je najveća štetočina Republike Srpske, bila i biće",  rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...