NA POMOLU JE PREOKRET: Evropski nogometni velikan kvari dogovoreni posao Barceloni, spremni su platiti visoku cijenu za mladu zvijezdu…

Sudbina reprezentativca Španije mogla bi biti poznata već za mjesec dana.

  • Sport

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

Iako Barcelona prolazi kroz tešku finansijsku i rezultatsku krizu na početku ere poslije odlaska Lionela Messija, dolaskom na klupu legende kluba Xavija Hernandeza ipak je oživjela nada u bolje dane barem na rezultatskom planu.

Razmišlja se pritom i o pojačanjima, ma koliko nema novaca u blagajni, a jedna od ključnih meta je 23-godišnji Dani Olmo. Nekadašnji veznjak Dinama, a sada RB Leipziga s ugovorom do ljeta 2024. godine, igrač je oko kojeg bi Xavi gradio novu Barcelonu, ali koliko god bi Olmo s oduševljenjem došao u klub u kojem je započeo nogometnu karijeru, postoji velika prepreka tom transferu.

Prva je Olmov sadašnji klub iz Njemačke, koji ga neće pustiti za odštetu manju od 50 miliona eura, a druga prema najnovijim informacijama - Liverpool. Engleski velikan i njegov menadžer Jürgen Klopp spremni su ući u trku za Olmom, praktički ne pitajući za cijenu, bilo da je riječ o odšteti za RB Leipzig ili plaći za španjolskog reprezentativca.

Liverpool bi u posao s dovođenjem Olma mogao krenuti već u sljedećem zimskom prijelaznom roku, dok bi za Barcelonu bolja opcija bila ljeto 2022. kada će možda imati i bolju finansijsku situaciju. Sudbina reprezentativca Španije mogla bi biti poznata već za mjesec dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...