OŠTRA REAKCIJA SDP-a BiH: "Novalićevi poreski zakoni samo su novi udar na džepove građana..."

Socijaldemokratska partija BiH smatra da Zakon o porezu na dohodak i Zakon o doprinosima predstavljaju samo novi udar na novčanike građana i apsolutno neprihvatljivim u formi i rješenjima koja su predložena.

  • Mini market

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

"Već po prvim reakcijama stručne i zainteresirane javnosti jasno je da se radi o predatorskim i prevarantskim zakonima vlasti koji imaju samo jedan cilj, a to je da se osigura stabilan novčanik bahatoj politici Vlade FBiH direktno preko leđa ionako iscrpljenih radnika.

Klubovi SDP BiH u oba doma Parlamenta FBiH će, kao i uvijek do sada, biti aktivni sudionik i ponuditi bolja rješenja kroz amandmane, za koja smo uvjereni da će istinski omogućiti povećanje plaća radnicima i rasterećenje privrednika, što sa vladinim zakonima uopće nije slučaj.

I dalje smatramo kako je nužno da predmetne zakone prati usvajanje i Zakona o minimalnoj plaći koji je predložen od sindikata, a podržanog od gotovo svih političkih subjekata. Uostalom, vladu i Parlament FBiH na to obavezuje i usvojeni zaključak iz 2019. godine kojeg su tada predložili SDP i SBB, a koji imperativno nalaže da Zakon o minimalnoj plaći mora biti dio seta poreskih zakona i usvojen u istom paketu.

SDP BiH je u interesu poboljšanja životnih uslova radnika odustao od svog prijedloga zakona o minimalnoj plaći čime je jasno pokazao da nam nisu prioritet politički poeni nego istinsko povećanje sramotno male minimalne plaće od 406 KM", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...