XAVI U TAJNOSTI ODRAĐUJE POSAO GODINE: U Barcelonu stiže stroj za golove, transfer vrijedan 40 miliona eura

Ali nije Barca jedina koja želi Adeyemija, u ozbiljnoj je utrci i Borussia Dortmund.

  • Sport

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

Barcelona u tišini radi na potpisu 19-godišnjeg napadača Red Bull Salzburga Karima Adeyemija, saznaje Mundo Deportivo. Ali dovođenje njemačkog "špica" neće ići lagano, na Camp Nou drže kako je realnije da se Adeyemi tek na ljeto preseli u Barcelonu. Salzburg još uvijek ima ambicija u Ligi prvaka i ne žele ostati bez svog najboljeg napadača.

Karim Adeyemi na "radaru" je Barce još od 2019, ali cijena od 8 milona eura doimala se prevelikom za 17-godišnjaka koji je tek godinu ranije preselio iz južnog predgrađa Munchena, iz niželigaša Unterhachinga u Salzburg.

Karim Adeyemi: Confusion about Barça39;s interest - BVB step on the gas -  World Today News

Tadašnji trener Barcelone Patrick Kluivert imao je izvještaj na stolu, oduševila ga je brzina i tehnička kvaliteta nadarenog igrača, ali angažman se nije realizirao. Međutim, Barca nije odustala, nastavljeno je praćanje igrača koji je ove sezone u austrijskoj ligi postigao 11 pogodaka u 13 nastupa, dok u Ligi prvaka ima tri pogotka u četiri utakmice. Sjajna je statistika "špica" kojeg Barca silno želi uklopiti u mladu ekipu u kojoj su već Ansu Fati, Pedri, Gavi, Nico i Frenkie de Jong.

Ali nije Barca jedina koja želi Adeyemija, u ozbiljnoj je utrci i Borussia Dortmund. Na Camp Nou smatraju kako će dolazak Xavija usmjeriti Adeyemija prema Barceloni. Mundo Deportivo obavljuje kako Barca ponudu postavlja na 40 miliona eura, pet više od Borussije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...