BIVŠI SELEKTOR ZMAJEVA NA PRAGU NOVOG ANGAŽMANA: Robert Prosinečki uskoro preuzima reprezentaciju…

Nakon odlaska iz BiH radio je kao trener Kajzeriju i Denizliju, a ranije je radio u Azerbejdžanu i Crvenoj zvezdi.

  • Sport

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 1

Robert Prosinečki (52) mogao bi uskoro sjesti na klupu selekcije Slovenije. Slovenački N1 objavio je informaciju kako bi 52-godišnji stručnjak trebao preuzeti vođenje slovenačkog nacionalnog tima.

Navodno s klupe Slovenije odlazi Matjaž Kek. Njegov odlazak je dogovoren, a spominje se mogućnost da će postati novi trener zagrebačkog Dinama.

Prosinečki je za slovenačke medije istakao da ga još niko nije kontaktirao, ali gdje ima dima, uvijek ima i vatre, pa neće biti iznenađenje ako Prosinečki preuzme reprezentaciju Slovenije.

Podsjetimo, posljednji selektorski angažman Prosinečki imao je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selekciju BiH vodio je od januara 2018. do novembra 2019. godine i u 22 utakmice imao je učinak od devet pobjeda, šest neriješenih utakmica i sedam poraza.

Nakon odlaska iz BiH radio je kao trener Kajzeriju i Denizliju, a ranije je radio u Azerbejdžanu i Crvenoj zvezdi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...