SASTANAK U BERLINU: Schmidt se susreo s generalnim sekretarom NATO-a

Još nema detalja o čemu su razgovarali visoki predstavnik i generalni sekretar NATO-a. Alijansa krajem mjeseca ima samit na kome se očekuje da Velika Britanija inicira formiranje interventnih snaga za BiH.

  • Vijesti

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 3

Visoki predstavnik Christian Schmidt susreo se s generalnim sekretarom NATO-a Jesnom Stoltenbergom

Sastanak je organiziran u Berlinu, tokom konferencije koju organizira Federalna akademija za sigurnosnu politiku Vlade Njemačke. 

Schmidt prisustvuje tom događaju zajedno s nizom ambasadora te stručnjaka za sigurnost. 

Prema informacijama Federalne akademije, razgovara se o sposobnostima NATO-a da očuva mir u Evropi. 

NATO ministri susrest će se 30. novembra i 1. decembra u Rigi, glavnom gradu Latvije, kako bi razgovarali i o sigurnosnoj situaciji. 

Tokom samita ministara vanjskih poslova država članica NATO-a očekuje se i da će Velika Britanija, kako je ranije najavljeno iz te zemlje, inicirati formiranje trupa koje će biti spremne za slanje u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se spriječila eskalacija krize u našoj zemlji. 

Još nema informacija o čemu su Schmidt i Stoltenberg razgovarali, piše politicki.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...