UHAPŠEN ZORAN LEKOVIĆ: Napadao i na nacionalnoj osnovi vrijeđao sugrađene... (VIDEO)

Građani Pljevalja kazali su da je Leković paradirao gradom sa trobojkom, čime je provocirao sugrađane.

  • Hronika

  • 20. Nov. 2021  20. Nov. 2021

  • 8

Pljevaljska policija uhapsila je Zorislava Lekovića (52) koji je danas u tom gradu fizički nasrnuo na jednu osobu.

Kako su kazali iz Uprave policije, Leković je osim toga, po osnovu nacionalne pripadnosti vrijeđao dvije osobe i upućivao im prijetnje.

On je, kako nezvanično saznajemo, napao aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović nakon što je pokušala da ga uslika.

"Brzom intervencijom policije ovo lice je lišeno slobode, a obzirom da je pružalo aktivan otpor upotrijebljena su sredstva prinude", navode iz policije.

alt

Leković danas u Pljevljima

Građani Pljevalja kazali su da je Leković paradirao gradom sa trobojkom, čime je provocirao sugrađane.

Leković je crnogorskoj javnosti postao poznat u junu ove godine, kada je prodefilovao sa četničkim barjakom pored Husein-pašine džamije u Pljevljima. Bivši član paravojnih formacija „Panteri“ tada je kažnjen prekršajno.

alt

Defile Zorislava Lekovića sa četničkim barjakom u junu ove godine

Portal CdM objavio je i video na kojem je moguće vidjeti kako policija nakon kraće potjere hapsi Lekovića koji nosi trobojku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...