LITIJAŠ PROVOCIRAO BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA: Smješten u Specijalnu bolnicu za psihijatriju

Pošto je obaviještena da je Z. L. zadržan na liječenju u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor.

  • Regija

  • 21. Nov. 2021  21. Nov. 2021

  • 3

Dežurna tužiteljica Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Nataša Bajčeta odredila je zadržavanje u trajanju do 72 sata za Zorislava Lekovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, prenosi portal CdM.me.

Leković je uhapšen zbog sumnje da je napao aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović i izvršnog direktora Umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović” Belisa Pojatića. Oni su htjeli snimiti Lekovića dok je sa trobojkom u ruci prolazio glavnom gradskom ulicom. Prilkom hapšenja Leković je pružao otpor i napao službenika policije.

“Z. L. je jučer lišen slobode zbog osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika CB Pljevlja A. D. izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon čega je sproveden u Specijalnu bolnicu za psihijatriju Kotor.

Pošto je obaviještena da je Z. L. zadržan na liječenju u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, državna tužiteljka ODT Pljevlja uputila je zamolnicu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru za saslušanje Z.L. u svojstvu osumnjičenog”, navode iz pljevaljskog tužilaštva.

Nakon dostavljanja zapisnika sa saslušanja iz Kotora, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima donijeta je odluka da se osumnjičenom Z. L. odredi zadržavanje u trajanju do 72 sata zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...