AUSTRIJSKI PARLAMENT USVOJIO LOCKDOWN: Od ponoći ništa više neće biti isto, ulice gradova postat će PUSTE!

Slobodarska partija (FPO) odbija sve korona mjere, što je potvrdila i tokom demonstracija u subotu na koje je pozvala građane.

  • Svijet

  • 21. Nov. 2021  21. Nov. 2021

  • 0

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o lockdownu koji stupa na snagu u cijeloj Austriji od ponoći.

Za lockdown glasali su Narodna partija Austrije (OVP) i Zeleni, koji čine Vladu, kao i Socijaldemokratska partija (SPO).

Stranka Neos kritikovala je lockdown odmah poslije njegove najave smatrajući da je Vlada prekasno djelovala.

Slobodarska partija (FPO) odbija sve korona mjere, što je potvrdila i tokom demonstracija u subotu na koje je pozvala građane.

Od ponoći, na osnovu ove odluke, za sve građane uvodi se cjelodnevno ograničenje slobode kretanja.

Vlada je najavila da će lockdown trajati 20 dana, to jest do 12. decembra, a pošto se takvo ograničenje slobodog kretanja može uvesti za najviše 10 dana, potrebna je kasnije odluka o produženju.

Građani od ponoći svoj dom mogu još samo napustiti ako moraju na posao ili u školu, odnosno u kupovinu potrepština za život, ali i radi psihičkog i fizičkog oporavka.

Sve prodavnice, izuzev prehrambenih, drogerija i apoteka, bit će zatvorene uključujući restorane, hotele i kulturne i zabavne ustanove.

U svim javnim zatvorenim prostorima uvodi se obaveza nošenja maske FFP2, što važi i na radnom mjestu, gdje se i dalje primjenjuje takozvano 3G pravilo, to jest da na posao mogu doći samo vakcinisani, izliječeni ili negativno testirani zaposleni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...