„PA VI SAMO NEMOJTE RAZGOVARATI S DODIKOM…“: Novi debakl Milana Tegeltije; Dodikov savjetnik otvoreno prijetio i lamentirao o srpskom patriotizmu, a onda se "ukazao" Dragan Bursać

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, u posljednje je vrijeme vrlo aktivan na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 3

Tako je Milan Tegeltija, u pokušaju da opravda svoju savjetničku plaću, na društvenim mrežama doživio novi poraz.

"U Sarajevu se gura teza da ne treba uopšte razgovarati sa Dodikom, jer eto ne sviđa im se šta Dodik priča. No ako je Dodik izbor Srba, a jeste, to u prevodu znači “treba ignorisati Srbe”. To je model referenduma 1992. samo su unutrašnje i vanjske okolnosti značajno različite", tvrdi u objavi na društvenim mrežama Milan Tegeltija te dodaje:

"Danas, narodi u BIH su teritorijalizovani i postoje jasne granice i teritoriji sa unutrašnjom organizacijom i vlašću koja funkcioniše. Geopolitička situacija u svijetu je multipolarna, pa vi samo nemojte htjeti da razgovarate sa Dodikom i Republikom Srpskom", zaprijetio je Tegeltija.

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika lamentirao je i o srpskom patriotizmu.

"Kroz istoriju uvijek je srpski seljak i radnik bio nosilac srpskog patriotizma i države. Za razliku od malobrojne stvarne srpske intelektualne elite, brojna srpska urbana kvazielita je uvijek išla linijom manjeg otpora i težila nacionalnoj bezličnosti i servilnosti. Tako je i danas. Stvarna srpska intelektualna elita je samo artikulisala i oblikovala srpski patriotizam, kroz političku artikulaciju srpskih nacionalnih interesa i sredstava njihovog ostvarenja kroz SANU, individualno i kroz patriotske političke partije, a urbana kvazielita ga razgrađivala", tvrdi Tegeltija.

No nedugo nakon ovih „patriotskih“ teza, oglasio se banjalučki novinar Dragan Bursać.

"I kako ide patriotizam, Milane? Pretekne li šta za djecu?", upitao je Bursać Tegeltiju objavivši fotografiju koja govori više od riječi.

Nakon Bursaćeve reakcije Tegeltija se više nije oglašavao.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...