OVO JE ŠTRAJK: U znak protesta, zenički rudari obustavili proizvodnju, odlučni idu do kraja...

Na protestu će sudjelovati rudari svih sedam rudnika iz Koncerna Elektroprivreda BiH

  • Društvo

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Zenički rudari jutros nisu sišli u jamu, a obustavom proizvodnje iskazali su radnički neposluh, potvrdio je direktor Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica Isad Turalić.

-Rudari žele ići na današnji protest u Sarajevo pa jutros u 7 sati nisu sišli u jame. Stupili su u radnički neposluh pa je proizvodnja obustavljena, kao i u svim drugim rudnicima. Na snazi je inspekcijski pregled, kako to i nalaže Zakon o rudarstvu, istakao je Turalić za Fenu.

Rudari dva preostala zenička jamska pogona, "Raspotočje“ i "Stara jama, autobusima će krenuti na protest u organizaciji Samostalnog sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine koji počinje 11.00 sati ispred zgrade Vlade FBiH.

Na protestu će sudjelovati rudari svih sedam rudnika iz Koncerna Elektroprivreda BiH.

-Upravo se spremamo da krenemo. Ići će nas četiri autobusa, ali zbog velikog interesa možda naručimo još jedan. Računam da će nas iz Zenice krenuti između 250 i 300. Što se tiče radničkog neposluha, ne mogu procijeniti koliko će trajati. Mi idemo i ne vraćamo se dok ne ostvarimo svoje ciljeve. Vratit ćemo samo žene i invalide, a mi ćemo ostati, najavio je predsjednik Sindikata ZD RMU Zenica Elvedin Avdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...