PROGOVORIO LEO MESSI: Argentinac prvi put o Xaviju, Ronaldu, Ramosu i Real Madridu...

PSG s njim, Mbappeom i Neymarom mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka.

  • Sport

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Leo Messi je za ugledni madridski list Marca dao veliki intervju. Pričao je o svemu. O životu u Parizu, PSG-u, Barceloni, Xaviju, Cristianu Ronaldu...

PSG s njim, Mbappeom i Neymarom mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka. Kako on vidi tu priču?

"Svi govore da smo veliki favoriti i neću poreći da smo poimence jedan od kandidata, ali ipak nam trebaju još neke stvari da budemo stvarno jaka ekipa. Moramo se konsolidirati kao ekipa, a imamo prednost što imamo sjajne igrače koji to mogu postići. Ali nismo jedini, ima i drugih klubova koji su kandidati. Liga prvaka je jako teško takmičenje, to je čini tako lijepom i posebnom. Barcelona? Sad prolazi fazu rekonstrukcije ekipe u kojoj ima mnogo mladih igrača. Danas mislim da ima boljih ekipa od Barcelone, ali iako sada odaju takav dojam, to ne znači da se kasnije neće moći boriti, jer moramo uzeti u obzir dolazak Xavija. Mogu nastaviti rasti i boriti se."

On je otišao u PSG, Cristiano u Machester United. Kako vidi sezonu svog velikog konkurenta na Otoku?

"Cristiano je već poznavao klub, ali to je bilo u drugoj fazi i sada se prilagodio na impresivan način. Od početka je kao i uvijek zabijao golove i nije imao problema s prilagodbom. U Premiershipu im ne ide tako dobro kao što smo svi mislili, ali je to jako teško i ujednačeno takmičenje u kojem se sve može preokrenuti."

Nedostaju li mu dvoboji s Portugalcem na terenu?

"Prošlo je dosta vremena otkako ne igramo u istoj ligi. Takmičili smo se pojedinačno i ekipno za iste ciljeve. Bila je to jako lijepa pozornica za nas, ali i za ljude jer su jako uživali. Lijepa je to uspomena koja će ostati u historiji nogometa."

Iz Primere je zadnjih godina otišlo puno zvijezda, no jedan bi igrač mogao doći u Španjolsku. Dakle, hoće li Mbappe potpisati za Real?

"Iskreno, ne znam. Samo on zna šta ima u glavi i šta će učiniti. Mogu samo reći da sam sretan što je ove godine ostao ovdje. On je vrlo važan igrač za nas i za borbu za ciljeve koje imamo. Potpuno je fokusiran na naše ciljeve. A šta će odlučiti na kraju sezone, ne znam šta će se dogoditi."

Kako Mbappe govori španski?

"Savršeno. Ali vrlo dobro govori sve jezike, španski, engleski, naravno francuski."

Kakva je svlačionica PSG-a? Kažu da tolike zvijezde ne mogu živjeti zajedno?

"Imao sam sreću da sam došao u svlačionicu s vrlo dobrim igračima i vrlo dobrim ljudima. Ovo je najvažnije. Moja adaptacija je bila vrlo brza. Istina je da je isprva bilo jako čudno. S jedne strane postoji problem preseliti se na novo mjesto nakon toliko godina na istom mjestu, ali s druge strane bilo je vrlo lako jer sam poznavao mnogo igrača i tamo se puno govori španski. Ima jako dobrih ljudi."

Kakav je odnos sa Sergiom Ramosom u istoj svlačionici, nakon što su bili veliki suparnici u Španiji?

"U početku je bilo čudno nakon toliko godina rivalstva. Ali uvijek smo se jako poštivali, koliko god bili veliki suparnici. Imati ga za partnera danas je šou. Malo pomalo nam se pridružuje i nadamo se da će zaigrati što je prije moguće. Poznavali smo se od ranije, a u Parizu sam vidio i da je sjajna osoba."

Što Xavi može dati Barceloni?

" Može puno doprinijeti. On je trener koji puno zna, savršeno poznaje kuću i od malih nogu živi u Barceloni. Osoba je koju jako poštuju navijači i igrači. On će biti vrlo važan trener za mlađe nogometaše, jer će ih podučavati. S njim će ekipa puno rasti. nemam dvojbe."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...