“RAZGOVOR JE JEDINI NAČIN DA DOĐEMO DO RJEŠENJA”: Ministar Džindić ponovo pozvao rudare na pregovore

Džindić je jučer okružen specijalcima izašao ispred rudara, što je izazvalo revolt mnogih.

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 1

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je ponovo uputio poziv sindikatima rudara na pregovore.

“Pozivam predstavnike sindikata rudnika uglja na pregovore s pregovaračkim timom formiranim na sinoćnjem sastanku u Vladi Federacije BiH održanim s rukovodstvima Elektroprivrede BiH i rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH. Moj poziv je otvoren 24 sata dnevno, a s ciljem da zajednički nađemo rješenja za probleme rudnika i rudara. Razgovor je jedini način da dođemo do rješenja. Ovo je odnos između EPBiH i rukovodstva sindikata i kao medijator želim pomoći”, kazao je ministar Džindić.

Podsjetimo, Džindić je jučer okružen specijalcima izašao ispred rudara, što je izazvalo revolt mnogih. Poručili su kako oni nisu aždahe već pošteni ljudi te da se njih ne treba plašiti niko. Poručili su i to kako neće ulaziti u zgradu već zahtijevaju da predstavnici vlasti izađu napolje ispred njih i razgovaraju, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...