TO JE TAJ SPRING: Ovu Daciu je na neviđeno naručilo više od 40.000 kupaca

Prve isporuke Springa krenule su potkraj prošlog mjeseca, gdje će svi naručeni primjerci biti isporučeni do proljeća. 

  • Auto

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 0

Dacia je prije starta isporuka na neviđeno prodala više od 40.000 primjeraka svog prvog električnog modela.

Pogađate, u pitanju je Spring, jedan od najdostupnijih električnih automobila u Europi, za kojeg je lista narudžbi otvorena još u martu. Od tada je model izabralo 40.000 kupaca, među kojima su i 137 zakaparena primjerka na hrvatskom tržištu. Početna cijena modela u Hrvatskoj je 137.333 kune. 

Prve isporuke Springa krenule su potkraj prošlog mjeseca, pa tako i u Hrvatskoj, gdje će svi naručeni primjerci biti isporučeni do proljeća. 

Model je ostvario ogroman interes, kako zbog jednostavnog kroja i podređenosti urbanim uvjetima tako i zbog vrlo pristupačne cijene. Primjerice, model se u Francuskoj nudi s početnom cijenom od 89 eura mjesečno.

Dacia Spring je maleni gradski crossover dužine svega 3.73 m opremljen elektromotorom od 44 KS i 125 Nm. Ubrzanje do 100 km/h traje 19.1 sekundu, a maksimalna brzina iznosi 125 km/h.

Pritom nudi doseg od 305 km u gradu i 230 km u mješovitoj vožnji. Na kućnoj utičnici od 2.3 kW punjenje traje 13 i pol sati, na zidnom punjaču od 3.7 kW osam i pol sati, a na brzom DC punjaču od 30 kW sat i pol.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...