"NAJCRNJA DIKTATURA": U RS-u cenzurisan bilbord povodom Dana državnosti BiH zbog “neprikladne parole”?

Kampanja Pokreta Snaga domovine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine je počela postavljanjem bilborda u svim većim gradovima bh. entiteta Federacija BiH, no kako kažu iz ovog pokreta, u drugom bh. entitetu Republika Srpska, to neće biti realizovano.

  • Hronika

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 5

“Sa žaljenjem moramo da obavijestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u tom bh. entitetu, samo tri dana prije početka kampanje smo obaviješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole”, kazali su iz Pokreta Snaga domovine.

U svome saopćenju pozivaju javnost da procijeni da li u natpisu na plakatu ima nešto što je neprikladno.

“Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio - da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavjestim članove europskog parlamenta i druge funkcionere Europske unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu”, rekao je Ahmed Husagić iz ovoga pokreta.

Također, uputio je poziv svim građanima i građankama BiH da “zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”.

“Dejtonski sporazum je legitimizirao jednu fašističku ideologiju. Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam, on će se sa sigurnošću proširiti i na nju”, rekao je Taner Aličehić iz Pokreta Snaga domovine.

(N1) 

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...