ERDOGAN UPERIO PRSTOM PREMA NEPRIJATELJU: "Moramo se suprotstaviti RUŠILAČKIM POLITIKAMA..."

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas da je njegova zemlja odlučna u odbrani prava Palestine do kraja i u suprotstavljanju rušilačkim izraelskim politikama.

  • Svijet

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 2

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas da je njegova zemlja odlučna u odbrani prava Palestine do kraja i u suprotstavljanju rušilačkim izraelskim politikama, javlja Anadolu Agency (AA).

"Turska je odlučna u odbrani prava Palestine do kraja. Zemlje OIC-a moraju se ograditi od svakog poteza koji bi oslabio palestinsku borbu",  poručio je Erdogan i dodao:

"Moramo reći stop izraelskim politikama ilegalnog naseljavanja u istočnom Al-Qudsu i na Zapadnoj obali, suprotstaviti se rušilačkim politikama nasilnog raseljavanja Palestinaca".

Turski predsjednik je rekao i da "sa velikom pažnjom pratimo stanje Ujgura i drugih muslimanskih manjina u kineskoj pokrajini Sinjan".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...