VELIKA FRKA ZBOG MACRONOVE POSJETE ZAGREBU: Milanoviću nisu poslali pozivnicu...

Milanoviću nisu poslali pozivnicu...

  • Regija

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 1

Francuski predsjednik Emmanuel Macron samo što nije sletio u Zagreb u službeni dvodnevnu posjetu Hrvatskoj prilikom koje će se susresti s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Većina njegovih aktivnosti odvijat će se sutra. Danas Macron odlazi samo na večeru na kojoj će biti francuska i hrvatska delegacija koju će predvoditi premijer Andrej Plenković.

Macron će sutra ići i na Pantovčak u jutarnjim satima gdje ga čeka protokol s predsjednikom Milanovićem.

Na aerodromu je prisutno snažno osiguranje koje nadzire svaki centimentar prostora. Snage sigurnosti nadzirale su i provjerile kompletnu trasu kojom će francuski predsjednik proći kao i sva mjesta i lokacije na kojima će se pronaći. Njega će sutra osiguravati oko 1.000 osoba procjenjuju stručnjaci.

Milanoviću nisu poslali pozivnicu

Uredu predsjednika ponuđeno je da organizira ručak, ali oni su to odbili. Domaćinstvo je preuzeo premijer Plenković, međutim Milanoviću pozivnicu nisu uputili.

Milanović mu svečani doček na Pantovčaku sprema u 9.10 sati. Predviđena je ceremonija tipična za doček stranih državnika. Vlada je ponudila predsjedniku da organizira večeru ili ručak, no on je to odbio, pa su tako Banski dvori na sebe preuzeli organizaciju i večere i ručka, a na taj ručak i večeru nije pozvan predsjednik Republike.

Ceremonija na Pantovčaku

Nakon ceremonije svečanog dočeka u Uredu Predsjednika, predsjednici Milanović i Macron zajednički će se fotografirati te susresti s pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, budući da Macron dolazi uoči potpisivanja ugovora u kupnji 12 vojnih zrakoplova Rafale. Cijeli posao vrijedan je 8,7 milijardi kuna. Nakon toga održat će se polusatni tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a nakon razgovora, predviđena je i izjava za medije, ali bez pitanja novinara.

Potpis ugovora i prelet aviona

Nakon toga, Macron u 10.45 sati odlazi u Banske dvore gdje će se upisati u Zlatnu knjigu, javlja Jutarnji. Prije toga, položit će i vijenac za žrtve stradale u Domovinskom ratu.

Nakon toga će popisati Strateško partnerstvo, a ministri obrane Mario Banožić i Florence Parly Ugovor o nabavi aviona Rafalea.

Nakon toga, Macron će se na konferenciji za medije obratiti javnosti, baš kao i premijer Andrej Plenković. Nakon svega, borbeni avioni Rafale preletjet će Zagreb.

Sve će se završiti ručkom u Esplanadi gdje će biti Mate Rimac, Tereza Kesovija i Miroslav Ćiro Blažević. Macronu će biti predstavljena i Nevera, doznaje Jutarnji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...