SVEČANO KOD DOBOJA: Početak radova na drugoj dionici autoputa na panevropskom Koridoru 5c

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a za istu su odobrena i grant sredstva Evropske komisije.

  • Ekonomija

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

U organizaciji Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske, u Kostajnici kod Doboja danas će biti ozvaničen početak radova na drugoj dionici autoputa na panevropskom Koridoru 5c. 

Riječ je o šest kilometara dugoj dionici na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, koja je poznata i kao „Dobojska obilaznica“. Na ovoj dionici bit će izgrađeno nekoliko velikih objekata, poput mosta preko rijeke Bosne, nadvožnjaka, usjeka i dva tunela, od kojih je jedan u dužini od 1.600 metara. 

Ozvaničenju početka radova prisustvovat će Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Stefano Elero, šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, Manuela Naesl, direktorica EBRD-a u BiH, Dušan Topić, direktor Autoputeva Republike Srpske i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a za njeg su odobrena i grant sredstva Evropske komisije, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...