AKO NEĆE MUHAMED ŠIROKOM BRIJEGU, HOĆE EDIN FORTO: "Moramo se nakloniti svakom obrtniku koji dođe iz Širokog Brijega..."

Zanimljiv je bio govor Edina Forte koji je govoreći o potrebi unutrašnje kohezije, suradnje, izgradnji zajedničkog tržišta  u Bosni i Hercegovini bio prilično slikovit.

  • Mini market

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 1

Centralna svečanost obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana je sinoć u zgradi sarajevske Vijećnice uz prisustvo brojnih predstavnika političkog, javnog ,kulturnog života, kao i brojnih stranih diplomata, predvođenih Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH. Okupljenim zvanicama su se prigodnim govorima obratili Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, Edin Forto, predsjednik Vlade Kantona Sarajevo, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i Christan Schmidt.

Zanimljiv je bio govor Edina Forte koji je govoreći o potrebi unutrašnje kohezije, saradnje, izgradnji zajedničkog tržišta u Bosni i Hercegovini bio prilično slikovit.

"Moramo se obratiti ljudima u Širokom Brijegu. Da sad neki obrtnik uđe na ova vrata, obrtnik iz Širokog Brijega, moramo ustati, nakloniti mu se i reći: 'Šefe, ti si ovdje glavni'."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...