"UVRIJEDILI STE CIJELI KONTINENT...": Trener Liverpoola u neugodnoj situaciji, pogledajte reakciju Jürgena Kloppa o kojoj bruji Engleska

Klopp, inače poznat po korektnosti i iskrenosti, nastavio je braniti svoje stavove.

  • Sport

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

Liverpool je s 2:0 pobijedio Porto u Ligi prvaka, no nakon 90 minuta se najmanje pričalo o toj utakmici. Trener Liverpoola Jürgen Klopp se nakon susreta s Portom našao na meti jednog novinara kojeg je zanimalo zašto je Nijemac u subotu Afrički kup nacija nazvao "malim turnirom".

Novinar je tražio da se Klopp izvini zbog tog komentara kada je pričao o odlasku svojih igrača kao što su Mohamed Salah i Sadio Mane na to takmičenje, a Nijemac je počeo braniti svoje stavove što je eskaliralo u pravu svađu.

"Zdravo, Jürgen, tokom konferencije uoči prošle utakmice, namjerno ste nazvali Afrički kup nacija 'malim turnirom'. Mislim da je to uvreda za igrače, uvreda za navijače i uvreda za kontinent i smatram da se trebate izviniti", počeo je novinar.

"Nisam tako mislio. Nisam tako mislio i stvarno ne znam zašto ste to tako shvatili ako ćemo biti iskreni...", rekao je Klopp, a novinar odmah odgovorio:

"To je ono što ste rekli. Slušao sam konferenciju i rekli ste da je Afrika mala. To ste rekli."

Klopp, inače poznat po korektnosti i iskrenosti, nastavio je braniti svoje stavove.

"Nisam mislio tako, dajte molim Vas. Dakle, nisam bio niti blizu toga u svom umu da bih Afrički kup nacija nazvao 'malim turnirom' ili rekao da je Afrika mali kontinent, nipošto. Ono što sam mislio jest, a ako pogledate cijelu konferenciju za medije to biste i shvatili na pravi način da to stvarno želite, da sada nema reprezentativnih pauza do marta", rekao je Klopp pa nastavio:

"I tada sam rekao: 'Oh, da, tu je ima jedno malo takmičenje u januaru' i nisam mislio da je turnir mali. Rekao sam da je to turnir i to je veliki turnir zbog kojeg gubimo naše najbolje igrače."

Taj odgovor nije zadovoljio novinara.

"Da, ali ne biste to rekli da je turnir u Evropi. Ne biste rekli da je 'mali evropski turnir'..."

Klopp mu je rekao kako izvlači iz konteksta stvari koje nije mislio.

"Nisam izvorni govornik, ali ako me želite shvatiti krivo, to možete napraviti skoro svaki put. Znam da nikada ne bih razmišljao na taj način. Ne razumijem zašto biste to uopće pomislili da budem iskren, ali to stvarno nije OK i nikada ne bih to napravio. Toliko o tome. Nije to bila moja namjera već ste od toga Vi napravili nešto, a to nije baš kul ako ću biti 100 posto iskren", zaključio je Klopp.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...