METEOROLOG BAKIR KRAJINOVIĆ OTKRIVA: Evo kakvo se vrijeme očekuje u BiH...(VIDEO)

Danas do kraja dana očekujemo kišu širom naše zemlje, a na jugu, posebno u dijelovima Popovog, Davarskog, Nevesinjskog dijela i Gatačkog polja očekujemo jako intenzivne padavine, ističe Krajinović.

  • Vijesti

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 1

U sklopu Sunčanog jutra i rubrike Vrijeme razgovarali smo o vremenskim prilikama sa meteorologom i klimatologom Bakirom Krajinovićem.

"U narednom periodu cijelih petnaestak dana u BiH očekujemo nestabilno vrijeme. Danas do kraja dana očekujemo kišu širom naše zemlje, a na jugu, posebno u dijelovima Popovog, Davarskog, Nevesinjskog dijela i Gatačkog polja očekujemo jako intenzivne padavine, ističe Krajinović", ističe Krajinović.

Zbog toga je snazi narandžasti meteoalarm, dok je za područje donjeg i srednjeg dijela toka rijeke Neretve na snazi žuti meteoalarm.

"Tu također očekujemo dosta kiše i intenzivnih padavina zbog čega je na snazi ovo upozorenje, kako bi se građani pravovremeno pripremili i mogli prilagoditi. Za dane vikenda također nestabilno vrijeme uz dosta padavina širom naše zemlje", kazao je Krajinović za O kanal.

U nastavku pogledajte kakva nas zima očekuje!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...