MILANOVIĆ KRITIKOVAO PLENKOVIĆA: "Pitajte Macrona da li je došao kod mene sa termosom i kafom"

Naveo je i da su neke stvari nedopustive.

  • Regija

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 2

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da danas da je "za njega skandal" cijena koju je Hrvatska platila za francuske borbene avione "Rafal", kao i da ugovore nije vidio jer su potpisani u "tami kabineta Plenkovićevog ministra", što je jasna aluzija na ministra odbrane Marija Banožića sa kojim je u verbalnom ratu već neko vrijeme. Milanović se osvrnuo i na posjetu Emmanuela Macrona Zagrebu i ručku za prvog čovjeka Francuske kojem nije prisustvovao, jer ga kako tvrdi premijer Andrej Plenković nije pozvao.

„Razlika u cijeni, tu će se još napraviti razlika s kojom smo mogli kompletno opremiti kopnenu vojsku. Ispada da idemo prema 1,2 milijardi, što je za mene skandal“, rekao je Milanović.

Naveo je i da su „neke stvari nedopustive“, prenosi Dnevnik.hr. 

„Strateški ugovor s Francuskom, pisan u tami sobe kabineta Plenkovićevog ministra (Mario Banožić prim. aut), nedostupan je meni i i savjetnicima…“, kazao je.

„Ja sam juče rekao sve najbolje, ali ja imam obaveze iz toga – zašto nismo uključeni u to? Je l' se očekuje da Hrvatska vojska ide bilo kuda? Ili ćemo se ponašati kao da se radi o bezveznom papiru?“, dodao je Milanović.

„Pitajte Makrona da li je došao sa termosom“

Komentarisao je i zašto nije prisustvovao ručku sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom koji je jučer boravio u Zagrebu.

„Da li su neinteligentne izjave da sam odbio da ugostim Macrona. Pitajte Macrona da li je došao sa termosom i kafom kod mene!“, rekao je Milanović kritikovao ručak na koji je odveden Macron.

„Ja sam smetao Plenkoviću, to uopšte ne uzimam za ozbiljno, nego mi je zabavno. Nije me zvao jer imam pretamno odijelo. Ali ne zamjeram mu to. Nisam odbio da ugostim Macrona, nego je to prepušteno jer sam vidio koliko to znači Plenkoviću. Predsjednika neke države voditi na ručak u neki hotel, meni je neugodno“, navodi.

„Ide se u restorane. Vidim ja, čovjek ( Andrej Plenković prim. aut) me nije pozvao, a zvao je moju šeficu protokola. To su te uličarske fore, valjda nas je htio posvađati", rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...