PIKANTERIJE S KRALJEVSKIH DVORA: "Nije Charles bio prvi koji je to napravio..."

"Charles se vratio gospođi Parker Bowles tek kada je doznao za Dijaninu nevjeru s Mannakeejem."

  • Show

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

Gledatelji Netflixovog hita "Kruna" nemaju nikakve sumnje ko je kriv za krah braka Charlesa i Diane. Princ je, naime, prikazan kako se šulja van da bi obnovio ljubavnu vezu s Camillom Parker Bowles dok je princeza ostavljena da plače u palači.

Međutim, sada se javio jedan od bivših časnika kraljevske zaštite para koji je predstavio zapanjujuće drugačiju verziju događaja, piše Daily Mail.

Riječ je o Allanu Petersu koji tvrdi da se Charles nije ponovno počeo romantično viđati s Camillom (prvi put su se upoznali u ranim dvadesetima) sve dok nije otkrio da je Diana imala vezu s njegovim kolegom policajcem Barryjem Mannakeejem.

A upravo je Peters bio taj koji je obavijestio Charlesa da mu supruga ima ljubavnu aferu.

"Uvriježena je percepcija da je princ od Walesa bio taj koji je kroz cijeli brak zastranjivao, a to definitivno, bez ikakve sumnje, nije slučaj" inzistira Peters, koji je radio za Dianu gotovo cijelo desetljeće. Prva osoba, nastavlja Peters, koja je odlutala od braka bila je princeza Diana.

"Charles se vratio gospođi Parker Bowles tek kada je doznao za Dijaninu nevjeru s Mannakeejem."

Ove Petersove tvrdnje podupiru verziju događaja Jonathana Dimblebyja. U svojoj autoriziranoj biografiji o princu Charlesu, objavljenoj 1994., Dimbleby je naveo da su Charles i Camilla obnovili poznanstvo 1986. godine.

Mannakee je počeo štititi Dianu 1985., a njihova je afera, piše Daily Mail, započela tokom ribarske ekspedicije u Balmoralu te iste godine. No očito kako se se za nju pročulo, pa je tjelohranitelj već 1986. premješten u Odred za diplomatsku zaštitu. Godinu dana kasnije, Mannakee, tada 39-godišnjak, poginuo je u misterioznoj saobraćajnoj nesreći.

Prema izvještajima, udario ga je 17-godišnji vozač u automobilu dok se Peters kao suvozač vozio na motoru u istočnom Londonu. Poginuo je jedini, odmah na licu mjesta, a Diana je poslije podijelila svoje sumnje kako nesreća njezina bivšeg tjelohranitelja i ljubavnika nije bila tek nesreća.

Govoreći u novom dokumentarnom filmu CNN-a, Peters je pak o Diani rekao kako je primijetio da se njezino ponašanje mijenja čim je blizu Mannakeeja pa je odlučio s njom popričati o tome.

"Prvih 20 minuta kategorički je poricala. Ali onda mi je rekla šta se tačno događa; imala je nekakvu vezu s Mannakeejem. Princ od Walesa mi je prišao i rekao: 'Zašto se princeza tako ponaša? Šta se događa?'. Odgovorio sam mu kako mora sa suprugom razgovarati, na što mu je Charles uzvratio kako je sve to pokušavao, no čini mu se kako je princeza jedino uznemirena zbog toga što se Barry Mannakee vraća u uniformu, ide na novu dužnost. I da ako je toliko uzrujana, Barry može ostati. Na to sam već bio prisiljen reći da ako on ostane, da ću ja morati otići. Mislim da je to bilo presudno i da je princ tek tada shvatio o čemu se radi. Bio je šokiran i očito vrlo, vrlo uzrujan", ispričao je Peters, prenosi Jutarnji.hr.

No smatra kako u ovoj priči niko nije negativac. Dapače, prema onome čemu je svjedočio svi su tu bili žrtve. "Charles je bio pod velikim pritiskom da se oženi, a i ona je bila žrtva cijelog tog procesa", zaključio je Peters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...