KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ RAZGOVARALI SA LAJČAKOM: U fokusu razgovora bile su...

...posljednje aktivnosti Evropske unije u vezi sa stanjem u Bosni i Hercegovini, sa naglaskom na sjednicu Vijeća ministara vanjskih poslova Evropske unije kao i aktivnosti Evropske komisije i Evropskog parlamenta.

  • Vijesti

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastali se sa specijalnim izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, kao i o ukupnoj situaciji na području Zapadnog Balkana.

U fokusu razgovora bile su posljednje aktivnosti Evropske unije u vezi sa stanjem u Bosni i Hercegovini, sa naglaskom na sjednicu Vijeća ministara vanjskih poslova Evropske unije kao i aktivnosti Evropske komisije i Evropskog parlamenta.

Tema razgovora bile su inicijative za jačanje regionalne ekonomske saradnje, naročito kada je riječ o Zajedničkom regionalnom tržištu (CRM) kojem je Bosna i Hercegovina pristupila na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan koji je održan u Sofiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...