SKAKALI MU PO GLAVI; JEDVA GA SPASILI: Srbi teško pretukli Hrvata, "da ne bi slušao Thompsona"

Zbog povreda koje je zadobio nakon brutalnog premlaćivanja u samoj završnici slavlja Ivan će se dugo oporavljati.

  • Hronika

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 4

Brutalne povrede glave epilog su proslave rođenja djeteta u lovačkom domu u selu Stari Jankovci kod Vinkovaca u Hrvatskoj, u nedjelju s 20. na 21. novembra. Žrtva je 28-godišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić koji tvrdi kako ga je grupica Srba pretukla zbog toga što je na fešti koju je organizirao njegov rođak poželio neku Škorinu pjesmu.

"Neko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona", prisjetio se Ivan. Nakon toga krenuli su udarci, a onda i skakanje po glavi. Posljedica su višestruki prijelomi lobanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela”, javlja Jutarnji.

Zbog povreda koje je zadobio nakon brutalnog premlaćivanja u samoj završnici slavlja Ivan će se dugo oporavljati. Odmah nakon strašnog napada prebačen je u KBC Osijek gdje je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je pušten tek 26.11.

“Pozvani mladići srpske nacionalnosti”

“Bilo nas je 30-ak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srijemskim Lazama, pa je na feštu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela, pozvao i momke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je cijelu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u najvećoj noćnoj mori očekivao”, rekao je Andrijanić.

Većina gostiju je već otišla kući i ostalo je tek desetak ljudi među kojima je bio Ivan, ali i 7-8 momaka iz Srijemskih Laza. S njima su bili sestričin suprug i ona. Muzika se puštala s YouTubea i netko je pitao ima li kakvih želja, na što je Ivan rekao da bi mogli pustiti nešto od Škore.

Skakali mu po glavi

Tada je sve krenulo nizbrdo. Neko od njih je pitao “ne bi možda i Thompsona”. Ivan je procijenio kako bi moglo biti problema, pa je kazao kako ne treba ništa i da dalje mogu slušati cajke. Međutim, ništa nije spriječilo mahnitu želju već revoltirane grupice. Stigao je prvi udarac u glavu, a onda su ga srušili na pod gdje su ga udarati nogama.

Pokušao se zaštititi od udaraca. Činilo mu se da ga svi tuku, a neki su mu skakali po glavi. Potencijalnu tragediju spriječio je sestričin suprug koji ga je pokušao zaštititi svojim tijelom, pa je i on dobio nekoliko udaraca.

Pobjegli su iz sale, a u bolnicu ih je odvezao rođakov brat.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako imaju samo prijavu za remećenje javnog reda i mira nakon kojeg su dvije osobe zatražile ljekarsku pomoć, ali da će postupati ukoliko dođe prijava za teški fizički napad.

Iako nam je Ivan rekao da je policijska istraga u toku, u PU vukovarsko-srijemskoj saznaje se da oni još uvijek nisu zaprimili službenu prijavu za događaj ovakvog tipa i s ovim posljedicama.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...