NEVJEROVATAN RASPLET: Ruski par pogurao Srbiju u četvrtfinale Davis Cupa, izgledan je okršaj sa Hrvatskom...

Prvo im se poklopila pobjeda Kolumbije nad SAD-om, a onda i ruska nad Španijom.

  • Sport

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Rusija je pobjedom kod branitelja naslova Španije izborila četvrtfinale Davis Cupa, a omogućila je prolaz među osam i Srbiji, koja je tako prošla u četvrtfinale, gdje je čeka Kazahstan, uz dosta sreće.

U dramatičnom obračunu ruski par Andrej Rubljev i Aslan Karacev svladao je sa 4:6, 6:2 i 6:4 španjolski par Marcel Granollers - Feliciano Lopez, čime je Rusija zauzela prvo mjesto skupine A.

Švedska i Đokovićeva Srbija su tako prošle dalje kao dvije najbolje drugoplasirane momčadi. Srbi su mogli dalje pobjedom Đokovića i Ćaćića u dvoboju s Puetzom i Krawietzom u susretu s Njemačkom, no kad su propustili break prednosti u trećem setu prolaz im je postao neizvjestan i ovisan o drugim rezultatima.

Prvo im se poklopila pobjeda Kolumbije nad SAD-om, a onda i ruska nad Španijom.

U prvom meču dvoboja Španije i Srbije Lopez je svladao Rubljova sa 2:6, 6:3 i 6:4, a onda je pobjednik US Opena Daniil Medvedev bio bolji od Pabla Carrena Buste, pa je odluka pala u igri parova.

Njemačka je prva u skupini F i u četvrtfinalu će na Veliku Britaniju nakon 2:1 pobjede nad Austrijom.

Ranije u nedjelju su osvajanjem prvih mjesta u skupinama dalje prošle Hrvatska, Kazahstan i Velika Britanija, dok je 28-orostruki pobjednik Australija ispao.

Prvi četvrtfinalni meč bit će dvoboj Hrvatske i Italije u Torinu u ponedjeljak od 16 sati, dok će Britanci na Nijemce u Innsbrucku. 

Ako Hrvatska savlada Italijane, a Srbija Kazahstan, te dvije reprezentacije susrest će se u polufinalu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...