BEZ KONKRETNIH PONUĐENIH RJEŠENJA: "Vlada više voli pozicije tri čovjeka, nego 10.000 rudara"

"Ono što je pogubno jeste da je sjednica zakazana, a predstavnici rudara nisu dobili pozive", kaže zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH.

  • Mini market

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 1

"Danas se moglo čuti puno priče od strane nadležnih, prije svega od direktora Elektroprivrede, od strane ministra Džindića i premijera Vlade FBiH, ali bez ikakvih konkretnih ponuđenih rješenja", istakao je u Rezimeu Elvir Karajbić, zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH.

"Ono što je pogubno jeste da je sjednica zakazana, a predstavnici rudara nisu dobili pozive. Zamislite kakav je to odnos Vlade FBiH prema rudarima. Mogli smo čuti da su krivci svi drugi, osim najodgovornijih. Prije svega treba pomoći rudnicima, ali treba pomoći i Elektroprivredi. A to treba uraditi Vlada Federacije koja je danas bila apsolutno bezidejna. Premijer je danas izašao i samo rekao da se sastao jednom-dva puta sa predstavnicima i da se kao jesu dogovorili, međutim mi danas nismo imali konkretno zaključke o čemu su se dogovorili. S druge strane imamo kontra stav da ljudi uopšte se nisu dogovorili i da će se pregovori nastaviti."

Pojašnjava da je prvi zahtjev rudara smjena direktora Elektroprivrede.

"Znači Vlada više voli pozicije tri čovjeka, nego 10.000 rudara. Neko je odgovoran za ovo stanje. U posljednje tri-četiri godine konstantno imamo povećanje obaveza u zavisnim preduzećima Elektroprivrede,  kazao je Karajbić.

(Federalna.ba)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...