PRIVREDNICIMA SAČUVANO 60 MILIONA MARAKA: Parlament naložio ukidanje pravilnika o nabavci novih fiskalnih kasa

Da li će i kada ministrica Jelka Milićević provesti ovaj zaključak?

  • Ekonomija

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

Nakon dva mjeseca borbe Kluba zastupnica/zastupnika SDP BiH u Parlamentu FBiH sinoć je usvojen zaključak Predstavničkog doma koji nalaže Ministarstvu finansija stavljanje van snage Pravilnika kojim je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa što bi privrednike koštalo preko 60 miliona KM. Objavio je to sinoć Damir Mašić, poslanik SDP-a u Parlamentu FBiH.

“Na jučerašnjoj sjednici smo isti zaključak predložili i mi i klub SDA koji je u međuvremenu evoluirao u svom stavu spram uvedenog nameta privredi što pozdravljamo. Hvala dijelu parlamentaraca vladajuće većine koji su prepoznali našu argumentaciju i stavili van snage loš i štetan pravilnik Vlade FBiH i Ministarstva finansija. Hvala i opozicionim klubovima koji su od početka bili s nama“, napisao je Mašić.

Pitanje je samo da li će i kada Jelka Milićević provesti ovaj zaključak, s obzirom da je svim silama insistirala na provođenju novog pravilnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...