POLITOLOG STEVAN SALATIĆ UPOZORAVA: "Milorad Dodik koristi situaciju političke krize da sebi prisvoji nešto na šta nema prava. Nema većeg napada na Republiku Srpsku od..."

"Osim ekonomskih i političkih, u Republici Srpskoj su aktuelne i vještačke krize", kaže Salatić.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

„Određeni pojedinci, u ovom slučaju mislim na Milorada Dodika, koriste situaciju političke krize da sebi prisvoje nešto na šta nemaju prava. Nema većeg napada na Republiku Srpsku od deligitimizacije njenih institucija koju upravo provodi gospodin Dodik. Sve što je Milorad Dodik posljednjih 10 godina radio jeste ponižavanje svih tih kvaliteta, svih idejnih institicija koje je nama Dejtonski sporazum dao“, kazao je politolog Stevan Salatić gostijući u programu BN televizije.

"Osim ekonomskih i političkih, u Republici Srpskoj su aktuelne i vještačke krize", kaže Salatić.

„Danas imamo situacija da skupština donosi zakone koji se ne provode. Vraća nadležnosti sa nekim rokom trajanja od šest mjeseci, godinu dana… Sve to služi da se napravi politička igranka koja bi SNSD-u i Miloradu Dodiku u jednom ambijentu, prividne nacionalne ugroženosti, dala snagu da iznese još jednu pobjedu“, kazao je Salatić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...