FUAD KASUMOVIĆ PREDAT TUŽILAŠTVU ZDK: Gradonačelnika Zenice dovezli pripadnici SIPA-e

Kasumović je osumnjičen da je zajedno sa ostalim uhapšenima u ovoj akciji učestvovao u izdvajanju Autobuske stanice Zenica iz sastava Zenicatransa, čime je ovoj firmi nanesena šteta u iznosu od četiri miliona maraka.

  • Društvo

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dovezen je u prostorije Tužilaštva ZDK u pratnji pripadnika SIPA-e. Prema predviđenoj proceduri Tužilaštvo ZDK ima rok od 24 sata da donese odluku o daljem postupanju, odnosno da li će za Kasumovića i ostale uhapšene u akciji "Zenicatrans" zatražiti izricanje mjere pritvora ili zabrane.

Kasumović je osumnjičen da je zajedno sa ostalim uhapšenima u ovoj akciji učestvovao u izdvajanju Autobuske stanice Zenica iz sastava Zenicatransa, čime je ovoj firmi nanesena šteta u iznosu od četiri miliona maraka, piše Oslobođenje.

U toku akcije, jučer rano ujutro, policija je pretresala kuću na kojoj je prijavljen Kasumović, kao i urede u Gradskoj upravi, ali ga nisu našli. U toku jučerašnjeg dana Kasumović se, po povratku sa službenog puta, sam predao pripadnicima SIPA-e.

Osim Kasumovića danas su Tužilaštvu ZDK predati i Besim Husaković, bivši direktor firme Zenicatrans-Prevoz putnika Zenica, Almira Baručija Kapidžić, nekadašnja predsjednica Skupštine društva, Vahdet Drino, bivši predsjednik Nadzornog odbora Zenicatransa i Asmir Mašić, interni revizor Grada Zenice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...