MIJATOVIĆ U BRISELU: "Danas su u BiH napadnute evropske vrijednosti, taj napad predvode politike Dodika i Čovića"

Mijatović je kazao kako će te i slične politike napasti evropske vrijednosti u Briselu.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 3

Vojin Mijatović (SDP BiH), Saša Magazinović (SDP) te Ahmed Husagić (Pokret za državu) u Briselu su danas imali sastanak sa Tineke Strik, poslanicom Zelenih iz Holandije u Evropskom parlamentu.

"Bosna i Hercegovina sa svim svojim različitostima je Evropa u malom. Ako nije moguća multietnička i građanska BiH, onda nije moguća ni Evropska unija. Zato naglašavam da predstavnici Evropske unije trebaju i u BiH slijediti vrijednosti koje poštuju kod svoje kuće i davati i podržavati isključivo one prijedloge koje bi sutra bili spremni imati u svojoj državi. Sve drugo je izdaja ideje Evropske unije", naveo je Magazinović.

Mijatović je poručio:

"Danas su u BiH napadnute evropske vrijednosti, taj napad predvode politike Dodika i Čovića. Sutra će slične politike napasti evropske vrijednosti u Briselu. Evropska unija mora stati iza svojih vrijednosti u BiH, a to je nedjeljiva, jedinstvena i građanska BiH".

Husagić je također poslao poruku iz Brisela:

"Uloga svih nas u narednom periodu mora biti usmjerena ka promociji bosanskih vrijednosti zajedništva i tolerancije. Svaki građanin BiH bez obzira da li živi u BiH ili izvan zemlje mora doprinijeti zajedničkoj borbi, jer samo zajedno možemo uspjeti."

Danas u Briselu sastnak sa Tineke Strik, poslanicom Zelenih iz Holandije u Evropskom Parlamentu. Sasa Magazinovic:...

Objavljuje Vojin MijatovicČetvrtak, 2. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...