DODIK ODGOVORIO NA IZETBEGOVIĆEVE IZJAVE: "Bakir poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija..."

BiH ima velikih problema sa velikomuslimanskim nacionalizmom sa Bakirom Izetbegovićem kao ključnom figurom.

  • Politika

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na pregovore o izbornim reformama koji se posljednjih dana održavaju u zgradi Delegacije EU u BiH rekavši kako RS i njeni politički predstavnici ne učestvuju u pregovorima.

"SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imat će šta da kažu posebno u vezi sa Domom naroda u FBiH, o kojem ne mogu da govore profesionalni Srbi poput Milana Dunovića i ostalih, koji su se uključili u proces predstavljajući se kao Srbi", rekao je Dodik.

Dodik tvrdi kako BiH ima velikih problema sa velikomuslimanskim nacionalizmom sa Bakirom Izetbegovićem kao ključnom figurom. U razgovoru sa BBC World Izetbegović je rekao kako sankcije za Dodika nisu dovoljne, te da se mora uraditi nešto više i bolnije, na što je Dodik rekao kako je to samo njegov paravan.

"Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija", rekao je Dodik.

Dodik je upitao da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe?!

"Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...