DRAMA PRED ZGRADOM UN-a U NEW YORKU: Policija opkolila naoružanog muškarca, a građane zamolila... (VIDEO)

UN je poslao internu poruku uposlenicima i zamolio ih da ostanu na sigurnom.

  • Svijet

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

Njujorška policija opkolila je muškarca s pištoljem koji se pojavio ispred zgrade Ujedinjenih naroda na Manhattanu.

Na snimkama s nadzornih kamera vidi se kako jutros, po lokalnom vremenu, ispred zgrade Ujedinjenih naroda šeta muškarac koji je u sebe uperio pištolj.

Policija građanima: Izbjegavajte to područje

Na snimkama se također vidi kako na mjesto događaja stiže naoružana policija, piše američki Fox 5. 

Uskoro je stiglo i nekoliko vozila hitne pomoći. Policija je zamolila građane da izbjegavaju to područje te je zatvorila saobraćaj ispred kompleksa zgrada UN-a.

Policijski službenik kazao je za CNN da nadležne službe razgovaraju s muškarcem ispred zgrade UN-a. Dodao je kako muškarac izgleda kao da priča sam sa sobom.

"Zatvorili smo zgradu zbog policijske akcije koja se odvija ispred naših vrata", rekao je za CNN Stephane Dujarric, glasnogovornik Ujedinjenih naroda.

"Svi su za sada u zgradi, kompleks je zaključan", dodao je.

UN je poslao internu poruku uposlenicima i zamolio ih da ostanu na sigurnom.

"Služba sigurnosti navodi da je u tijeku policijska akcija na 1. aveniji. Molimo svo osoblje i delegate da ostanu na sigurnome. Služba za sigurnost prati situaciju i u skladu s tim ćete biti ažurirani o razvoju događaja",  piše u poruci, navodi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...